logo Flanders Logistics Banner

Vlaams minister Crevits zet in op fietskoeriersBRUSSEL EXPRESS: een documentaire over fietskoeriers in Brussel  terug Terug naar de fietskoeriers hoofdpagina

Sander Vandenbroucke, cameraman en maker van de documentaire over fietskoeriers in Brussel, licht toe waarom "Brussel Express" gemaakt is.

"Is het u ook al opgevallen hoe weinig fietsers u ziet in onze hoofdstad? Tussen de ellenlange files die zich elke dag vormen zijn ze moeilijk te vinden. In de meest dichtgeslibde stad van Europa doet u niet wat u wilt. U moet durf hebben om er te fietsen. Onder die omstandigheden zijn een aantal fietskoeriers dagelijks aan het werk, de weinige ruimte voor hen wordt op een ontstellende manier door automobilisten ingenomen.

Juist daarom is deze documentaire gemaakt. Tijdens de zomer van 2011 filmden twee cameramannen trappende koeriers, duizenden auto's, eenzame fietsers, spraakmakende interviews en Brusselse stadszichten. Deze documentaire wil een positieve impuls zijn voor Brussel of laat in het beste geval het begin van een verandering zien.

Er worden toelichtingen gegeven door Danny Smagghe (Touring), Klaus Bondam (voormalig fietsburgemeester van Kopenhagen), Roel De Cleen (Fietserbond Brussel), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, Karl-Heinz Pohl (Pedal Bxl) en anderen.

Na de mededeling van minister Crevits om fietskoeriers te ondersteunen, Ún na heel wat publicaties in de pers is er binnenkort ook de documentaire: Brussel Express."

Sander Vandenbroucke (2012)


Bekijk hieronder het voorfilmpje van de documentaire.
This text will be replacedcontactContact   begrippenlijst begrippenlijst   sitemap Sitemap   disclaimer Disclaimer